Syklubben "Hekta på stoff, og tråd" + Strikkeklubben "Bare en runde til"

Om arrangementet

Bor det en syerske eller en strikker i deg, eller klør du i fingrene etter å lære deg faget?

Hver torsdag kl 18.00 inviterer Frivilligsentralen til sy og strikketreff i klubbene "Hekta på stoff og tråd" og "Bare en runde til".

Her er terskelen lav. Hit kan du komme om du er en racer på å sy og strikke, om du trenger å børste støv av symaskin og strikkepinner etter at disse har vært stuet bort i 20 år, eller om du klør i fingrene etter å lære deg om icord, rett, vrang, felling, sy i glidelås, lage din egen toalettmappe, redesigne eller kanskje sy babytøy for aller første gang.

Her hos oss kan man få hjelp av andre sy og strikkeentusiaster. Ingen er utdannet i faget, men her er mange damer som er lidenskapelig opptatt av sy og strikkekunstens gleder. Denne gjengen ivrer etter å få til en god møteplass for likesinnede og ikke minst hjelpe de som trenger det. Her kan du få hjelp til å sy i glidelås, forstå strikkeoppskrifter eller skjønne hvordan man trer i en symaskin.

Hit kan man også komme om man bare har lyst på en sosial stund, en kopp kaffe i trivelig selskap.

Syklubben: Frivilligsentralen har kjøpt inn noen symaskiner du kan låne på stedet om du ikke har egen, eller om du bare vil teste ut. Vi anbefaler at alle som har egen maskin tar med denne. Her hos oss får du eget bord, men det kan være smart å ta med en skjøteledning. Vi sørger også for kaffe, noe å bite i og upåklagelig vertsskap. Har du en gammel symaskin som fusker litt er ikke vertene fremmede for å ta frem olje og gammel all sin kunskap i håp om å blåse liv i gamle helter.

Strikkeklubben: Frivilligsentralen har litt garn, pinner og strikkebøker med gode oppskrifter du kan låne om du ikke har eget, eller bare ønsker å komme litt i gang. Frivilligsentralen sørger selvsagt for god stemning, kaffe og noe og bite i også til strikkerne. Ikke minst lover vi upåklagelig veiledning og godt vertskap. Har du gammelt strikketøy på pinnene, en skikkelig UFO (uferdig objekt) og trenger motivasjon for å komme i gang? Ta det med hit til oss da vel.

Her er ingen utlærte, og vi hjelper alle hverandre uavhengig av forkunnskap. 

Sy og strikkeklubbene er samlokaliserte og uhøytidelige. Takhøyden er stor og her er en plass for alle. Det er gratis å delta, men vi har en felles konto der vi vippser noen kroner for kaffe og kaker. Pengene bruker vi til innkjøp av felles goder, håndabriedshelger eller annet moro vi kommer på underveis.